NOVA SAFETY

Foam vs Alcohol

Het desinfecteren met ons foam biedt vele voordelen ten opzichte van desinfecteren met alcohol. Zowel praktisch als medisch.

Hoe dat precies zit, lees je op deze pagina.

All natural desinfectie foam

Afgeleid van natuurlijke en 100% biologisch afbreekbare ingrediënten, heeft ons desinfecterende foam dezelfde effecten als desinfectiemiddelen met 80% alcohol.

Door de natuurlijke ingrediënten zorgt het er echter niet voor dat de huid uitdroogt, in tegenstelling tot alcohol. Sterker nog, door de toevoeging van Jojoba-olie en diverse natuurlijke antioxidanten, vitamine en belangrijke vetzuren, wordt de vochtbalans van de handen gereguleerd. Ook bij veelvuldig gebruik houdt u zodoende zachte en gehydrateerde handen.

De viscositeit van het schuim verhoogt de effectiviteit en voorkomt productverspilling en tevens besmetting van de kamer/ruimte.

In NL gemaakt

100% biologisch

Verzorgend

Op waterbasis

Geen opslag-restricties

Veelgestelde vragen

Waar alcoholhoudend desinfectiemiddel een wettelijk minimum hoeveelheid van 3 mm per desinfectie heeft, volstaat ons desinfecterende foam met slechts 1 ml. 

Alcoholhoudend desinfectiemiddel is zeer brandbaar en heeft daarom opslagrestricties. Het betekent simpelweg dat de opslaglocatie aan bepaalde voorwaarden moet voldoen óf dat je alcoholhoudend desinfectiemiddel heel vaak in kleine orders moet bestellen.

Het desinfectie foam van Nova Safety maakt geen gebruik van alcohol voor desinfectie en kan daarom, ook in grote hoeveelheden, zonder restricties worden opgeslagen. Daarbij neemt het ook veel minder volume in, omdat het als poeder wordt gelveerd.

Ons desinfecterende foam wordt als poeder aangeleverd. Afhankelijk van het foam station is dat in zakjes van 30 gram (Foam Station RVS 1000) of in kleine kunststof flesjes van 150 gram (Foam Station RVS 5000).

Dit poeder mengt u met lauw kraanwater (ong. 40 graden), waarna u het goed mixt. Vervolgens is het foam direct klaar voor gebruik. 

Door de toevoeging van Jojobaolie met een mix van natuurlijke antioxidanten, vitamine E en belangrijke
vetzuren, wordt de vochtbalans van de handen gereguleerd, waardoor
de huid gehydrateerd aanvoelt.

Doordat ons desinfecterende foam volstaat met 1 ml (ipv. de wettelijke 3 ml alchohol) is het foam ook bij minder frequent gebruik al snel voordeliger!

Hoe snel dit is, is afhankelijk van uw foam station én het aantal desinfecties per dag. Voor een exacte berekening, neem gerust contact met ons op.

Ja, dat is mogelijk. Indien u het foam station van uw eigen huisstijl wilt voorzien, dan kunt u contactformulier gebruiken.. Vervolgens nemen wij telefonisch contact met u op om uw wensen te bespreken.

Ja, dat kan. Heeft u meerdere in- en uitgangen, of bijvoorbeeld meerdere locaties, dan kunt u ook direct meerdere foam stations bestellen.

Wilt u meer dan 3 foam stations bestellen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier, zodat we een gunstige prijs met u kunnen afstemmen.

Nee, dat is helaas niet mogelijk. De gepatenteerde foam stations zijn voorzien van een speciale nozzle die het foam op uw handen spuit. Alcoholhoudende desinfectiemiddelen hebben een ‘bijtende’ werking, waardoor de nozzle kapot gaat.

Alcoholvrij desinfecteren

De voordelen

Ons alcoholvrije desinfectie foam biedt diverse voordelen. Het belangrijkste hiervan? Er zijn geen opslagrestricties van toepassing (een groot nadeel van alcoholhoudende middelen) én het foam is verzorgend voor de handen (ook bij intensief gebruik).

 • 99.99% desinfecterend
 • 100% biologisch afbreekbaar
 • Zacht voor de huid & PH neutraal
 • Vegan & Halal goedgekeurd
 • Geen zeep of papieren tissues nodig
 • Geen vervaldatum
 • Geen opslagrestricties
 • Lichtgewicht product
 • Gemakkelijk te verzenden
 • Eenvoudig te bereiden
 • Zeer efficiënt: 1 ml foam staat gelijk aan 3 ml alcohol.

Alcoholvrije, duurzame & milieuvriendelijke foam stations

Nova Pillar Dispenser

De Nova Pillar Dispenser is een metalen desinfectiezuil voor het ontsmetten van de handen. Degelijke uitvoering met een hoogte van 143 cm.

Foam Station RVS 1000

De Nova Foam Station RVS 1000 is een unieke RVS dispenser die tot wel 1.000 keer gebruikt kan worden voordat het nagevuld dient te worden.

Foam Station RVS 5000

De Nova Foam Station RVS 5000 is een unieke RVS dispenser die tot wel 5.000 keer gebruikt kan worden voordat het nagevuld dient te worden.

Download brochure

Meer weten over ons foam én onze foam stations? Download onze brochure via onderstaand formulier.